Dell boekt eindelijk weer winststijging

Na drie opeenvolgende dalingen, kon Dell Computer over het vierde kwartaal eindelijk winstcijfers presenteren die hoger lagen dan een jaar eerder.

De nettowinst steeg met 5 procent ten opzichte van de 434 miljoen dollar die in het vorige vierde kwartaal werd geboekt, tot 456 miljoen dollar nu. Daarbij moet worden aangetekend dat destijds een reservering was getroffen van 105 miljoen dollar, bedoeld voor een reorganisatie.
 
De omzet uit verkopen daalde met 7 procent ten op zichte van het jaar ervoor, tot 8,06 miljard dollar. Toch is dat altijd nog meer dan de 7,89 miljard dollar die de analisten hadden voorspeld. Met name de verkopen van pc's voor thuisgebruik stegen sterker dan verwacht. Mede op grond van die cijfers zegt Dell een geleidelijk, licht herstel in deze markt te verwachten.
 
Verder zegt Dell mooie resultaten te hebben geboekt in het segment van de opslagsystemen. Dat segment zal het komende jaar ook een van de speerpunten worden, zo liet Kevin Rollins, de president-directeur van Dell, bij de presentatie van de kwartaalcijfers weten. Een ander speerpunt wordt de uitbreiding van Dells service-activiteiten, met name door acquisities.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.