Agilent staat voorlopig in het rood

Agilent Technologies, leverancier van hardware voor halfgeleider- en communicatieproducten, leed over het eerste kwartaal een verlies van 315 miljoen dollar.

Over dezelfde periode een jaar eerder boekte Agilent nog een nettowinst van 100 miljoen dollar. De omzet viel met 44 procent terug naar 1,43 miljard dollar. Een jaar eerder wist Agilent nog voor 2,57 miljard dollar aan omzet binnen te halen.
 
Meer dan de helft van het resultaat ging verloren aan de herstructureringskosten in relatie met de ontslagen die Agilent vorig jaar doorgevoerde. Het bedrijf meldde in het najaar van 2001 dat het bovenop de vierduizend al gesaneerde banen, nog eens vierduizend banen gaat schrappen. Dat zou neerkomen op een reductie van het totale personeelsbestand met 18 procent. Volgens Agilent liggen de geplande herstructureringen op schema.
 
De chiptoeleverancier verwacht over het fiscaal derde kwartaal weer met winst te kunnen draaien. Ceo Ned Barnholt zegt nu al de 'eerste tekenen van herstel' te bespeuren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.