JD Edwards heeft vertrouwen in de toekomst

JD Edwards boekte in het eerste kwartaal van fiscaal jaar 2002 weliswaar een nettoverlies, maar ziet voldoende tekenen van herstel.

Over het eerste kwartaal, afgesloten op 31 januari, werd een nettoverlies genoteerd van 4,1 miljoen dollar. Een jaar eerder werd in dezelfde periode een nettoverlies geboekt van 4,4 miljoen dollar. Toch is de Amerikaanse bedrijfssoftwarespecialist wel te spreken over de cijfers, want die zijn inclusief de eenmalige kosten van 4,6 miljoen dollar voor onderzoek en ontwikkeling, gerelateerd aan de overname van crm-leverancier Youcentric in november.
 
De pro forma netto kwartaalwinst - exclusief acquisitie- en reorganisatiekosten - kwam uit op 3,7 miljoen dollar, ten opzichte van 191 duizend dollar een jaar eerder. De omzet over het eerste kwartaal bedroeg 200,6 miljoen dollar. Dat is een lichte daling ten opzichte van de 217,7 miljoen dollar die een jaar eerder werden geboekt. De samenstelling van de inkomsten veranderde sterk in het afgelopen jaar. Terwijl de inkomsten uit licenties sterk afnamen, van 82,7 miljoen dollar naar 43,9 miljoen dollar, namen de inkomsten uit dienstverlening juist toe, van 135 miljoen dollar naar 156,6 miljoen dollar.
 
"Ik denk dat de resultaten van dit kwartaal zonder meer bemoedigend zijn", zei JD Edwards' president-directeur Bob Dutkowsky bij de presentatie van de cijfers. "Zelfs in een zwaar economisch klimaat hebben we boven verwachting gepresteerd qua omzet en resultaten. Daarnaast hebben we onze kas- en investeringsposities kunnen verbeteren, evenals ons debiteurenbeheer. Ik ben uitgesproken optimistisch over de toekomst van JD Edwards." Dutkowsky werd het afgelopen kwartaal benoemd tot president en ceo. Hij is de opvolger van C. Edward McVaney, die met pensioen gaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.