Omzet Telindus groeit, maar winst daalt

De Europese netwerkintegrator Telindus noteert over 2001 een omzetgroei van 18 procent, maar ook een winstdaling van ruim 46 procent.

De bedrijfsopbrengsten over het jaar 2001 bedroegen 659 miljoen euro, wat een netto groei van 100 miljoen euro (18 procent) betekent ten opzichte van het jaar 2000. Maar de verslechterende economie zorgde ervoor dat de vertrouwde 'eindejaarsrally' in december uitbleef. Dat resulteerde voor Telindus over het tweede halfjaar in een negatief bedrijfsresultaat van één miljoen euro. Dit brengt het bedrijfsresultaat (exclusief herstructureringskosten) over het gehele jaar 2001 op 12,3 miljoen euro positief, tegenover 22,9 miljoen euro in 2000.
 
De 18 procent omzetgroei van de groep is overigens evenwichtig gespreid over organische groei en groei door acquisities. De recente uitbreiding van de Telindus-groep in China en Hong Kong neemt driekwart van de externe groei voor zijn rekening. Ondanks de zwakke economische toestand in Europa, is de positie in de landen waar Telindus een aanzienlijk marktaandeel heeft, zoals België, Nederland, Frankrijk, Italië en Luxemburg, verder versterkt.
 
De moeilijkere marktomstandigheden dwongen Telindus het afgelopen jaar tot een herstructurering. Deze leidde tot eenmalige kosten van 6,4 miljoen euro, als gevolg van de afbouw van het personeelsbestand met 120 medewerkers, de sluiting van Cellstack Inc in de Verenigde Staten en de versnelde integratie in Frankrijk en Zwitserland. De getroffen maatregelen moeten leiden tot een besparing van ongeveer zeven miljoen euro op jaarbasis. Ondanks de marktonzekerheid rekent het management erop al tijdens het eerste halfjaar van 2002 de winstgevendheid van Telindus te herstellen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.