Qualcomm mikt op gunstig tweede kwartaal

Qualcomm heeft er goede hoop op dat het over het fiscaal tweede kwartaal betere resultaten boekt dan eerder werd verwacht.

De Amerikaanse maker van draadloze telecommunicatie-oplossingen signaleert dat de vraag naar derde generatie draadloze netwerken, gebaseerd op zijn code division multiple access (Cdma) technologie, verder toeneemt. Bovendien verwacht Qualcomm gedurende het fiscaal tweede kwartaal niet rond de dertien miljoen maar eerder rond de veertien miljoen mobiele telefoons te verkopen.
 
Tijdens de toelichting op de fiscaal eerste kwartaalcijfers, stelde Qualcomm de omzet- en winstdoelen nog naar beneden bij. Als oorzaak noemde het bedrijf de aanhoudende zwakte van de wereldeconomie. Volgens Qualcomm zal de omzet dit boekjaar stijgen met 5 tot 15 procent, in plaats van met 15 tot 25 procent zoals het bedrijf eerder voorspelde. Over 2001 bedroeg Qualcomms omzet 2,68 miljard dollar.
 
In het eerste kwartaal van het lopende fiscale jaar 2002 noteerde Qualcomm een nettowinst van 139,2 miljoen dollar. Een jaar eerder werd nog een verlies geleden van 419,2 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-26T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.