Compuware ziet omzet en winst fors dalen

Compuware, leverancier van it-diensten en software, heeft over het gebroken boekjaar 2002 een nettoverlies geleden van 245,3 miljoen dollar.

Een jaar eerder werd nog 119,1 miljoen dollar nettowinst genoteerd. De omzet daalde van 2,01 miljard dollar in 2001 tot 1,73 miljard dollar in 2002. Het negatieve resultaat kwam vooral tot stand in het vierde kwartaal, waarin een nettoverlies werd geboekt van 335,9 miljoen dollar. Een jaar geleden werd in het vierde kwartaal 46,6 miljoen dollar nettowinst geboekt.
 
In het vierde kwartaal boekte Compuware bijzondere afschrijvingen om onder meer de kosten te dekken van een grootschalige herstructurering. Zonder die bijzondere afschrijvingen zou het bedrijf een winst hebben geboekt van 30,1 miljoen dollar in het vierde kwartaal en van 161,9 miljoen dollar over het gehele boekjaar. Het vorige boekjaar werd zonder bijzondere afschrijvingen 163,8 miljoen dollar winst genoteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-05-10T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.