CMG houdt slag om de arm voor 2002

Ict-dienstverlener CMG heeft over 2001 het nettoverlies zien oplopen naar 959,7 miljoen euro.

Het omvangrijke verlies is zo goed als in zijn geheel toe te schrijven aan de last van één miljard euro die was verbonden met afschrijvingen op de overname van Admiral en Computer Answers en de herstructureringen in Duitsland en Groot-Brittannië, waarbij vijfhonderd ontslagen vielen. Zonder deze extra kosten zou de winst voor belastingen uitgekomen zijn op 65 miljoen euro.
 
CMG scoorde een 14 procent hogere omzet, die uitkwam op 1,4 miljard euro. Vooral hierover sprak topman Cor Stutterheim zijn tevredenheid uit, alhoewel hij 2001 wel bestempelde als een moeilijk jaar voor de bedrijfstak. CMG Wireless Data Solutions, dat over de eerste helft van 2001 nog zwaar in de min draaide, wist over de tweede helft weer terug te keren naar winstgevendheid. Over het gehele jaar genomen leed CMG WDS een verlies van 32,34 miljoen euro.
 
Stutterheim blijft uiterst terughoudend met het uitspreken van zijn verwachtingen voor dit jaar. Hij gaat ervan uit dat resultaten pas weer zullen aantrekken als de economie weer aantrekt. Over de eerste helft van dit jaar verwacht CMG voor zijn ict-services geen omzetgroei vergeleken met de laatste helft van vorig jaar. Dat ligt anders voor Wireless Data Systems. Voor deze tak rekent Stutterheim op een sterke toename van de totaalomzet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.