Alcatel zoekt financiële verlichting

De financieel kwakkelende leverancier van telecomapparatuur, Alcatel, heeft aangeklopt bij de banken voor een krediet van 1,5 miljard euro.

Volgens persbureau Bloomberg moeten de banken ABN Amro, Société Generale en JP Morgan Chase ervoor zorgen dat het geld wordt binnengehaald. Het Franse Alcatel wil het krediet gebruiken voor de financiering van de lopende bedrijfsactiviteiten en heeft zich verplicht gesteld binnen een jaar een bedrag van 500 miljoen euro terug te betalen.
Alcatel leed over het afgelopen jaar een verlies van 4,96 miljard euro, vergeleken met een winst van 1,3 miljard euro over 2000. De omzet daalde het vorige jaar met ruim 5 procent naar 25,3 miljard euro. Over het vierde kwartaal bedroeg het nettoverlies 1,5 miljard euro, tegenover een nettowinst van 426 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Alcatel kampt met een forse terugval van de omzet, als gevolg van de aanhoudend kwakkelende vraag van telecombedrijven. De omzet daalde over het laatste kwartaal va vorig jaar met maar liefst 30 procent naar 6,77 miljard euro vergeleken met 9,69 miljard euro over dezelfde periode in 2000.
 
Voor het komende kwartaal rekent Alcatel op weinig verbetering. Opnieuw gaat het concern uit van een 30 procent lagere omzet vergeleken met dezelfde periode in 2001.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.