Gateway ziet het dit jaar somber in

Gateway heeft in een sombere verklaring voorspeld dat zijn winst over fiscaal eerste kwartaal zal uitkomen op 120 miljoen dollar. Het bedrijf verwacht pas in 2003 weer winstgevend te zullen zijn.

Volgens de pc-producent krijgt ook de omzet over het lopende kwartaal, dat afloopt op 31 maart, een flink klap: geschat wordt dat deze met 52 procent terugvalt naar een niveau van 970 miljoen dollar. Gateway neemt over het fiscaal eerste kwartaal een last van tussen de 75 en 100 miljoen dollar om de sanering van drieduizend van zijn veertienduizend werknemers en de sluiting van negentien winkels te kunnen financieren.
 
De winstwaarschuwing van Gateway heeft analisten onaangenaam verrast. Zij gingen er weliswaar al vanuit dat de pc-leverancier slechter zou presteren, maar dat de resultaten zo zouden tegenvallen hadden ze niet verwacht. Gateway schrijft de verdere druk op de resultaten onder meer toe aan de hevige concurrentie op de pc-markt en de daarmee gepaard gaande prijsoorlog, die de winstmarges steeds verder heeft doen verschrompelen.
 
Over het afgelopen jaar rapporteerde Gateway een nettoverlies van één miljard dollar op een 34 procent lagere omzet (6,1 miljard dollar). Gateway heeft vooral marktaandeel verloren aan prijsvechter Dell.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.