Magnus terughoudend over resultaat 2002

Magnus is over 2001 in de rode cijfers gedoken. Vorig jaar boekte het it-bedrijf, dat erp-systemen van het Duitse Sap levert, nog een winst van 1,7 miljoen euro.

Het nettoverlies van 1,4 miljoen is toe te schrijven aan tegenvallende verkopen in onder meer de Verenigde Staten, Singapore en Nederland. Ook heeft het bedrijf een afwaardering van 1,6 miljoen euro moeten doorvoeren op deelnemingen en is er een boekverlies van 300 duizend euro geleden op de verkochte participaties in Autoclick en Irora.
 
Wat betreft de omzet moest Magnus zowel in de VS als in Europa terrein prijsgeven. In Amerika viel de omzet terug van 8,1 miljoen in 2000 naar 0,9 miljoen euro in 2001. In Europa wist het bedrijf en omzet te boeken van 16,6 miljoen euro, hetgeen een daling van 12 procent is vergeleken met 2000 (19 miljoen euro). Maar in Azië wist Magnus de omzet met 59 procent op te voeren naar 16,9 miljoen euro. Daardoor bleef de omzetdaling beperkt tot één miljoen euro naar 34,5 miljoen euro.
 
Voor dit jaar blijven de verwachtingen van Magnus terughoudend. Het bedrijf gaat uit van een zwakke start in het eerste half jaar van 2002, met name in de regio's Europa en Azië. Voor het gehele jaar durft Magnus nog geen uitspraken te doen, maar het hoopt dat de doorgevoerde herstructureringen - het bedrijf rekent daardoor op een besparing van 10 miljoen over 2002 - een opstap bieden voor een terugkeer naar winstgevendheid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-02-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.