AMD houdt rekening met netto-kwartaalverlies

Volgens senior vice-president en cfo Robert Rivet noteert chipproducent AMD over het eerste kwartaal een gering nettoverlies. Rivet denkt dat het in het tweede kwartaal beter zal gaan.

De omzet in het eerste kwartaal zal uitkomen in de buurt van 900 miljoen dollar, ofwel 1,04 miljard euro. In het tweede kwartaal moet ook de winst weer terugkeren, stelt Rivet en over het hele jaar 2002 zouden er zwarte cijfers genoteerd moeten kunnen worden.
 
De verwachting van Rivet klinkt wat voorzichtig. Enkele maanden geleden, bij de presentatie van de vorige kwartaalcijfers en de jaarcijfers 2001, klonken de voorspellingen rooskleuriger. Nadat AMD het verlies van 186,9 miljoen dollar in het derde kwartaal had weten 'weg te poetsen' tot een verlies van 15,8 miljoen dollar in het vierde kwartaal, sprak de onderneming de verwachting uit dat in het eerste kwartaal van 2002 weer winst zou worden gemaakt. Dat bleek dus iets te voorbarig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.