Hitachi stevent af op miljardenverlies

Hitachi, Japans nummer-één-producent van geïntegreerde elektronica, waarschuwt dat de jaarcijfers nog meer verliezen zullen tonen dan vooraf werd verwacht.

Het concern verwacht een nettoverlies van 480 miljard yen (4,13 miljard euro) over het boekjaar dat eind deze maand wordt afgesloten. In oktober werd nog een verlies voorspeld van 'slechts' 230 miljard yen (ongeveer twee miljard euro). De verdubbeling van het verlies is vooral te wijten aan hogere herstuctureringskosten.
 
De diepe val van Hitachi is opnieuw een bewijs dat de vraag naar producten als halfgeleiders, computers, platte beeldschermen en industriële elektronische componenten gedurende het voorbije jaar fors is teruggelopen. Het concern is daarom druk aan het reorganiseren, met oorspronkelijk de bedoeling om in het volgende boekjaar weer in de zwarte cijfers terecht te komen. De Japanners geven nu toe dat dat nog een hele kluif zal worden.
 
Tegen eind juni wil Hitachi wereldwijd 20.930 banen hebben geschrapt. In oktober ging men er nog vanuit dat het schrappen van 16.350 banen voldoende zou zijn. Ook wil het concern driehonderd van de dertienhonderd dochterondernemingen van de hand doen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-01T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.