Oracle komt met winstwaarschuwing

Softwareproducent Oracle meldt dat de omzet en winst over het laatste kwartaal lager uitvallen dan vooraf werd verwacht.

Oracle, na Microsoft de grootste software-ontwikkelaar ter wereld, zal de cijfers over het derde fiscale kwartaal presenteren op 14 maart. Maar het ziet er somber uit en veel analisten zien deze winstwaarschuwing als een bewijs dat het herstel van de hightech-sector nog lang niet daar is. Met name de verkoop van Oracle's database- en bedrijfssoftware in Azië is erg tegengevallen, zegt president-directeur Larry Ellisson.
 
Zonder gedetailleerde cijfers te geven, meldt Oracle dat de softwareverkopen in het derde kwartaal zijn gedaald met een vergelijkbaar percentage als in het tweede kwartaal. Allebei vergeleken met hetzelfde kwartaal in het jaar ervoor. In het tweede kwartaal was er sprake van een daling van 27 procent. Weliswaar had Oracle in december al een daling voorspeld, maar die zou niet boven de 20 procent uitkomen, was toen de verwachting.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-04T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.