Telco Sprint leent één miljard dollar

Met een lening van één miljard dollar heeft telecombedrijf Sprint voorlopig een eind kunnen maken aan de twijfels omtrent de liquiditeit van het bedrijf.

Bovendien overweegt Sprint de verkoop van zijn telefoongidsactiviteiten. De winst uit deze activiteiten dient als onderpand voor de lening die Sprint afsloot bij de Amerikaanse Citibank en de Deutsche Bank. De lening komt bovenop een bestaand doorlopend krediet van vijf miljard dollar.
 
Verder zit het bedrijf middenin een grootscheepse reorganisatie, die erop is gericht forse kostenbesparingen door te voeren en de onderneming financieel weer gezond te maken. Net als alle telecombedrijven heeft ook Sprint de voorbije jaren flinke klappen gekregen.
 
Sprint is verdeeld in twee hoofddivisies, die allebei een eigen beursnotering hebben. Sprint FON houdt zich bezig met de traditionele telefoonactiviteiten en de internetzaken en Sprint PCS is gericht op de mobiele telefonie en aanverwante zaken. In 2003 moeten beide divisies winstgevend zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-04T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.