Tulip Computers sluit jaar in mineur af

Tulip Computers sloot het afgelopen jaar af met een nettoverlies van elf miljoen euro.

Met dit resultaat verbetert de Amersfoortse pc-producent de prestaties over 2000, toen het een nettoverlies van 24,6 miljoen euro moest incasseren. Maar Tulip houdt er rekening mee dat de resultaten over 2001 slechter kunnen uitvallen door extra voorzieningen.
 
Een daarvan is een extra last van vier miljoen die Tulip verwacht te moeten nemen in verband met een lopende rechtszaak tegen Dell. Volgens Tulip heeft Dell inbreuk gepleegd op een van zijn octrooien uit 1997. Dit patent betreft pc's die gebaseerd zijn op een moederbord en een zogehetenriser card die computerfabrikanten in staat stelt op gespecificeerde wijze zowel PCI als ISA aan te sluiten. Het is nog niet duidelijk of de rechter in het voor- danwel nadeel van Tulip zal beslissen.
 
Tulip koerste het afgelopen jaar af op een redelijke verbetering van het resultaat, maar heeft met name aan het einde van 2001 de resultaten sterk zien verslechteren 'door de ongunstige marktomstandigheden'. Daarnaast werd het bedrijf getroffen door een late levering van P4-processoren door Intel en Typhoon-componenten uit Taiwan. Mede daardoor kon het bedrijf tegen het einde van vorig jaar voor drie miljoen euro aan opdrachten niet uitleveren. De totale omzet over het afgelopen jaar bleef onder meer daardoor steken op 92 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.