Ordina maakt in dit jaar pas op de plaats

Ict-dienstverlener Ordina heeft over het afgelopen jaar de nettowinst met 14 procent zien dalen naar 29,2 miljoen euro.

Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg de nettowinst nog 33,9 miljoen euro. De omzet steeg met 23 procent naar 444 miljoen euro, vergeleken met 360,3 miljoen euro over 2000. De overnames, onder meer van Devote, hebben voor 19 procent bijgedragen aan de omzetstijging. Volgens financieel directeur J. den Hartog zijn de resultaten in lijn met de in de eerste helft van november 2001 bijgestelde prognose.
 
Volgens bestuursvoorzitter R. Kasteel heeft Ordina vanaf de start van 2001 te maken gehad met een 'grillig' ict-klimaat. Vervolgens trad in de tweede helft van 2001 een 'duidelijk verslechtering' van de markt voor ict-dienstverleners op, met name in de telecom gerelateerde activiteiten. Ordina ziet zich daardoor gedwongen te snijden in zijn personeelsbestand, hoewel dit over het afgelopen jaar met 18 procent is toegenomen naar 4245 medewerkers. Dit jaar zullen er echter 250 arbeidsplaatsen verdwijnen.
 
Voor dit jaar rekent Ordina niet op een verdere groei, omdat de marktomstandigheden volgens de ict-dienstverlener 'op korte termijn niet fundamenteel zullen verbeteren'.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-05T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.