Deutsche Telekom schrijft rode cijfers

Voor het eerst sinds de privatisering in 1996, is Deutsche Telekom in de rode cijfers beland.

Europa's grootste telecomconcern moest over het afgelopen jaar een verlies incasseren van 3,5 miljard euro, tegenover een nettowinst van 5,9 miljard euro over 2000. Door een aantal acquisities wist Deutsche Telekom zijn omzet met 18 procent op te schroeven naar 48,3 miljard euro.
 
Maar de overname van het Amerikaanse mobiele belbedrijf VoiceStream in juni 2001 voor 33 miljard euro vormt inmiddels een blok aan het been van het telecomconcern. VoiceStream leed over het afgelopen jaar een operationeel verlies van ruim 300 miljoen euro en beïnvloedt daarmee de mobiele activiteiten, waartoe ook T-Mobile behoort, in negatieve zin.
 
Ondanks de tegenvallende resultaten, wist Deutsche Telekom zijn enorme schuldenlast enigszins terug te schroeven. Aan het einde van het afgelopen jaar bedroeg de schuld 62,1 miljard euro, tegen 65,2 miljard euro eind september 2001. Toch wordt eraan getwijfeld of het telecomconcern erin zal slagen eind dit jaar de schuldenlast, zoals eerder beloofd, te reduceren tot vijftig miljard euro. Een van de redenen daarvoor is dat het klimaat nog steeds niet gunstig genoeg wordt geacht voor een succesvolle beursgang van dochter T-Mobile.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.