Hynix optimistisch ondanks recordverlies

De Zuid-Koreaanse halfgeleiderproducent Hynix leed over het afgelopen fiscaal jaar een recordverlies van 3,87 miljard dollar, twee keer zoveel als het jaar ervoor.

Toch is de op twee na grootste producent van geheugenchips ter wereld optimistisch over de resultaten voor dit jaar. Over de periode januari/februari wist Hynix voor het eerst sinds tijden weer een operationeel winstje te boeken van zeventig miljoen dollar, als gevolg van de dit jaar toegenomen vraag naar geheugenchips en de hogere prijzen.
 
Hynix werd over het afgelopen boekjaar geconfronteerd met een sterke terugval van de omzet. Deze daalde van 5,6 miljard dollar over het boekjaar 2000 naar 2,4 miljard dollar over 2001. De schuldenbelaste halfgeleiderproducent wijt deze tegenvallende cijfers aan de wereldwijde terugval in de vraag naar halfgeleiders en de kosten die gepaard gingen met het afstoten van zijn niet-halfgeleideractiviteiten.
 
Inmiddels heeft Hynix bevestigd dat het nog steeds in gesprek is met 's werelds tweede producent van geheugenchips, het Amerikaanse Micron, over een eventuele overname. De prijs die Hynix vraagt ligt ergens in de orde van grootte van vier miljard dollar, maar volgens analisten zal de Zuid-Koreaanse dram-producent water bij de wijn moeten doen, wil Micron toehappen. Inmiddels heeft de Duitse halfgeleiderproducent Infineon officieel bekendgemaakt dat de gesprekken met Hynix over een eventuele samenwerking, definitief van de baan zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.