Software AG trekt groeiverwachting in

Software AG, de Duitse databaseleverancier, heeft na een periode van sterke groei de verwachtingen getemperd.

De eerder uitgesproken prognose dat de groei van de omzet over het eerste kwartaal van dit jaar 3 tot 5 procent hoger zal uitvallen, is inmiddels gewijzigd in de hoop dat de omzet op hetzelfde peil blijft als over hetzelfde kwartaal vorig jaar: 128,4 miljoen euro.
 
Analisten reageerden onaangenaam verrast op het nieuws. Algemeen was de verwachting dat Software AG redelijk ongeschonden de economische tegenwind en de terugvallende vraag naar ict-producten zou kunnen doorstaan. Op de beurs in Frankfurt kelderde de koers van het bedrijf op één dag met 38,5 procent naar 19,23 euro.
 
Over het afgelopen jaar boekte Software AG nog een 41 procent hogere omzet naar 588 miljoen euro. Maar deze spectaculaire stijging kwam met name op het conto van Saga Systems, de Amerikaanse distributietak, dat in november 2000 voor een bedrag van 360 miljoen dollar werd overgenomen.
 
Het is onduidelijk welk effect de nieuwe naar beneden gestelde ramingen hebben op de prognose voor heel 2002. Software AG zei eerder uit te gaan van een groei van enkele procenten, maar of de leverancier van onder meer de Adabas-databse die doelstelling weet te halen is inmiddels onduidelijk.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-06T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.