Ctac-Align weet nettowinst op te krikken

Ict-dienstverlener Ctac-Align heeft over 2001 een nettowinst geboekt van 800.000 euro. Over 2000 bedroeg het nettoresultaat nog 33.000 euro.

Ctac-Align heeft de toegenomen winst vooral te danken aan een verbeterde bezettingsgraad en een fors hogere omzet. Deze nam over het afgelopen jaar met 25 procent toe naar 23,5 miljoen euro. Over 2000 was dat nog 20,5 miljoen euro. In dit cijfer zijn de afgestoten activiteiten in de Verenigde Staten niet meegeteld. Ctac-Align heeft de daarmee gepaard gaande kosten kunnen compenseren met een eenmalige fiscale bate.
 
Door de inkrimping van het medewerkerskorps zijn de personeelskosten van Ctac-Align over het afgelopen jaar met 9 procent afgenomen naar 11,9 miljoen euro. De ict-dienstverlener gaat zich na het gestaakte avontuur in de VS nadrukkelijker concentreren op zijn thuismarkt Nederland en in mindere mate op Spanje. Daarbij wil het bedrijf zich profileren als Sap-specialist.
 
Ctac-Align is uitermate voorzichtig met zijn prognoses voor dit jaar. Het verwacht over 2002 hooguit een lichte stijging van de omzet en een verdere verbetering van het rendement. Ctac gaat ervan uit dat zakelijke klanten pas weer in 2003 grotere investeringstrajecten zullen opstarten. Tot die tijd bespeurt de ict-dienstverlener een trend, waarbij bedrijven vooral bezuinigen op grote veranderingstrajecten..

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-07T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.