Somber Cmgi mag weer winstje opstrijken

De Amerikaanse internetinvesteerder Cmgi heeft voor het eerst sinds zes kwartalen weer winst weten te boeken.

Het veelgeplaagde internetconglomeraat, dat met het leeglopen van de dotcomballon zijn winsten en beurskoers vanaf medio 2000 zag wegsmelten, boekte over het fiscaal tweede kwartaal een nettowinst van 15,2 miljoen dollar. Over dezelfde periode een jaar eerder moest Cmgi nog een recordverlies van 2,53 miljard dollar incasseren. Cmgi heeft zijn positieve winstcijfer voor een deel te danken aan de kwijtschelding van een nota van 220 miljoen dollar door gelegenheidspartner Compaq.
 
De omzet van het internetbedrijf daalde over het fiscaal tweede kwartaal naar 210,8 miljoen dollar vergeleken met dezelfde periode een jaar eerder. Toen wist Cmgi 334,9 miljoen dollar aan omzet binnen te halen. Toch scoorde het bedrijf een hogere omzet dan over het fiscaal eerste kwartaal, toen 200,6 miljoen dollar werd binnengesleept.
 
Ondanks de redelijke cijfers blijft Cmgi terughoudend over de toekomst. De internetinvesteerder gaat uit van een omzet van 825 miljoen dollar over het fiscale boekjaar dat op 31 oktober eindigt. Eerder was dat nog 900 tot 950 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.