Atos Origin ziet nettowinst ruim toenemen

De Frans/Nederlandse ict-dienstverlener Atos Origin heeft over het afgelopen jaar een 74 procent hogere winst geboekt met 123 miljoen euro.

Over 2000 bedroeg de nettowinst van het nog niet geconsolideerde fusiebedrijf 70,5 miljoen euro. De omzet kwam 7,3 procent hoger uit op ruim drie miljard euro, vergeleken met 2,83 miljard euro over het jaar 2000.
 
De cijfers bevestigen volgens bestuursvoorzitter Bernard Bourigeaud dat de fusie tussen Atos en Origin aanzienlijke voordelen heeft opgeleverd. Voor dit jaar gaat Atos Origin uit van een omzetgroei van 7 tot 9 procent en een toename van de winstmarge met 10 procent.
 
Atos Origin wil zijn activiteiten in Duitsland en Groot-Brittannië verder uitbreiden. Daarna wil de ict-dienstverlener zijn aandacht gaan richten op de VS en de Aziatische regio. In Nederland sloot Atos Origin onlangs een zesjarig contract met KPN over de overname van de datacenter-activiteiten. Met dit contract is volgens de ict-dienstverlener een gegarandeerde omzet gemoeid van 1,1 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-13T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.