Winstdaling PinkRoccade leidt tot ontslagen

PinkRoccade heeft over het afgelopen jaar de nettowinst met 40 procent zien dalen naar 24,8 miljoen euro.

De ict-dienstverlener heeft net als zijn concurrenten last van de economische tegenwind en de terugvallende vraag naar ict-producten en -diensten, met name over het vierde kwartaal. De omzet steeg met een kwart naar 812 miljoen euro, vergeleken met 649,8 miljoen euro over 2000. Circa 46 procent van deze omzet kwam uit infrastructuur management dienstverlening; 54 procent kwam voor rekening van de ontwikkeling, onderhoud en het beheer van applicaties.
 
Om kosten te besparen gaat PinkRoccade 4 procent van zijn in totaal negenduizend werknemers ontslaan. Dat komt neer op 360 medewerkers. Voor deze herstructurering neemt de ict-dienstverlener een last van twintig miljoen euro. PinkRoccade voert daarnaast nog een aantal andere bezuinigingsoperaties door, zoals een tijdelijke stop op de groei van de salarissen.
 
PinkRoccade beschouwt 2002 als een overgangsjaar, waarin de ict-bestedingen niet of slechts gering zullen groeien. Over de verwachte resultaten voor dit jaar wilde de ict-dienstverlener geen uitspraken doen. Wel verwacht PinkRoccade op de middellange termijn een verbetering van de resultaten vanwege het verwachte herstel van de economie in de loop van 2002. Bovendien rekent het bedrijf erop dat steeds meer klanten hun ict-gerelateerde bedrijfsprocessen in toenemende mate gaan uitbesteden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-14T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.