Adobe ziet omzet en winst fors dalen

Over het eerste kwartaal boekte softwaremaker Adobe Systems een nettowinst die 29 procent lager ligt dan een jaar eerder.

De producent van grafische software als Photoshop, Illustrator, Pagemaker en Acrobat deed het met een nettowinst van 49,8 miljoen dollar weliswaar beter dan de Wallstreet-analisten hadden voorspeld, maar ook flink slechter dan in het eerste kwartaal van 2001. Toen werd een nettowinst geboekt van 69,8 miljoen dollar. Ook de omzet was flink lager dan een jaar eerder. Die daalde met 19 procent van 329 miljoen dollar naar 267,9 miljoen dollar.
 
Toch is er volgens Adobe geen reden voor bezorgdheid. Het bedrijf kwalificeerde het eerste kwartaal als 'solide'. In het tweede kwartaal verwacht Adobe een omzet te halen van 305 miljoen tot 325 miljoen dollar. In dat kwartaal wordt naar alle waarschijnlijkheid ook de overname afgerond van Accelio, een Canadese onderneming die de technologie levert voor elektronische formulieren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.