Intel levert extra (rode) cijfers in bij SEC

Uit nieuwe gegevens van de Amerikaanse beurswaakhond SEC, blijkt dat Intel over zijn VS-activiteiten vorig jaar een verlies leed van 350 miljoen dollar.

Dat verlies werd als zodanig geboekt om fiscale redenen. Op deze manier konden investeringsverliezen en andere kosten worden gecompenseerd met een kleine operationele winst uit de binnenlandse activiteiten van de Amerikaanse chipproducent. De onthulling heeft verder geen gevolgen voor Intels resultaten over 2001. In januari rapporteerde de onderneming netto-inkomsten van 1,29 miljard dollar, tegen 10,54 miljard dollar een jaar eerder.
 
Maar de nieuwe gegevens maken wel beter inzichtelijk hoe Intel zaken in de boeken verwerkt als de 466 miljoen dollar verlies aan aandelenvermogen, de afschrijving van goodwill en de toeslagen die het bedrijf betaalde voor zijn acquisities. Omdat de meeste van de investeringen en acquisities werden gedaan binnen de VS, heeft Intel dit alles onder de binnenlandse activiteiten geboekt, zo zei een woordvoerder van het bedrijf.
 
Het verlies voor belastingen binnen de VS werd overigens ruimschoots goedgemaakt door een winst voor belastingen van 2,53 miljard dollar in andere delen van de wereld. Samengevoegd leidde dat tot totale inkomsten voor belastingen van 2,18 miljard dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.