Nettowinst Blue Fox stijgt met de helft

Blue Fox heeft over 2001 een 45 procent hogere nettowinst geboekt vergeleken met het jaar ervoor. De winst kwam uit op 3,3 miljoen euro.

De omzet van de ict-dienstverlener, die is gespecialiseerd in de levering van pc-software en ict-diensten, steeg met 31 procent naar 72,8 miljoen euro. In 2000 noteerde Blue Fox nog een omzet van 55,6 miljoen euro. De sterke stijging van zowel omzet als winst is deels te danken aan de overname van NedGraphics, dat is gespecialiseerd in textielsoftware-activiteiten. De resultaten van NedGraphics, waar een ingrijpende reorganisatie is doorgevoerd die ten koste ging van circa vijftig arbeidsplaatsen, worden vanaf 1 september 2001 meegeteld.
 
De omzet van de softwaredivisie van Blue Fox steeg over het afgelopen jaar met 19 procent naar 55,8 miljoen euro. De dienstendivisie wist de omzet te vergroten met 88 procent naar 17,2 miljoen euro.
 
Blue Fox heeft een moeizaam jaar achter de rug, waarbij een afnemend volume werd gecombineerd met een hogere prijsdruk. Voor dit jaar verwacht de ict-dienstverlener een opgaande lijn in de verkoop van Cad-software. Maar pas in de tweede helft van 2002 verwacht Blue Fox een verbetering van het resultaat, mits de economie volgens verwachting aantrekt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-19T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.