Simac optimistisch ondanks verlies

Simac leed over het afgelopen jaar een nettoverlies van 15,9 miljoen euro. Over 2000 werd nog een bescheiden winst van een half miljoen euro geboekt.

Het verlies is voor een belangrijk deel toe te schrijven aan een boekverlies op de aandelen in BarcoNet (5,8 miljoen euro), de slechte prestaties van Allied Data Technologies (4,8 miljoen euro) en de voorzieningen voor reorganisaties (4,4 miljoen euro).
 
De omzet van de systeemintegreerder en dienstverlener in de ict en IE&A (Industriële Elektronica en Automatisering) daalde met 9 procent naar 221 miljoen euro. Over het jaar ervoor werd nog een omzet van 242 miljoen euro geboekt. Volgens Simac vond de grootste omzetdaling plaats in Nederland en Duitsland. Daartegenover stond een stijgende omzet in België en Tsjechië.
 
Hoewel Simac somber is over de eerste negen maanden van dit jaar, verwacht het ict-bedrijf toch dat het over 2002 beter zal presteren dan over het afgelopen jaar. Reden voor dit optimisme is dat het koersrisico van BarcoNet dit jaar niet meer aanwezig is, dat Allied Data Technologies naar verwachting beter zal presteren en dat er minder reorganisatiekosten hoeven te worden gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-20T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.