France Télécom belandt ver onder winststreep

France Télécom heeft over het afgelopen jaar en verlies moeten incasseren van 8,3 miljard euro. Over 2000 boekte het Franse telecomconcern nog een winst van 3,7 miljard euro.

De belangrijkste reden voor het verlies is toe te schrijven aan de extra afschrijvingen van in totaal 10,2 miljard euro op investeringen in de nog steeds noodlijdende telecomsector. Daarbij gaat het onder meer om het Duitse MobilCom, waarmee France Télécom inmiddels in een juridische slag is verzeild.
 
Eind januari werd bekend dat de omzet van France Télécom over het afgelopen jaar met 28 procent is toegenomen naar 43 miljard euro. De omzet die France Télécom buiten Frankrijk boekte is over het afgelopen jaar toegenomen tot bijna 36 procent van de totale omzet. In 2000 was dat nog bijna 26 procent. Het bedrijf meldde toen een sterke toename van het aantal abonnees. Deze steeg van 77 miljoen in 2000 naar 91,7 miljoen eind 2001, een toename van 19,1 procent.
 
Inmiddels is France Télécom erin geslaagd iets van zijn torenhoge schuld af te halen. Volgens topman Michel Bon is de schuld met vier miljard euro teruggelopen naar 60,7 miljard euro. Maar France Télécom blijft daarmee samen met Deutsche Telekom nog steeds behoren tot de meest schuldenbelaste telecomconcerns van Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-21T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.