Palm boekt winst in derde kwartaal

De marktleider in de handcomputermarkt, Palm, boekte over het derde kwartaal een nettowinst van 2,9 miljoen dollar.

Dat was de eerste winst na een vol jaar van verlies, zodat het erop lijkt dat de reorganisatie zijn vruchten begint af te werpen. In het voorbije jaar zijn er banen geschrapt, werden de hard- en softwaredivisies gesplitst tot twee verschillende entiteiten en zijn nieuwe managers en directeuren aangesteld.
 
De omzet in het op 1 maart afgesloten derde kwartaal bedroeg 292,7 miljoen dollar. Dat is weliswaar 38 procent minder dan in het derde kwartaal van het vorige boekjaar, maar ruimschoots meer dan de 250 tot 260 miljoen dollar die Palm in december voorspelde. De hardwaredivisie was goed voor een omzet van 284,9 miljoen dollar en de softwaredivisie droeg 19,5 miljoen dollar bij.
 
De omzetten leidden tot een nettowinst van 2,9 miljoen dollar. Een jaar eerder werd nog een nettoverlies genoteerd van 1,9 miljoen dollar. Palm lanceerde onlangs drie nieuwe apparaten: de i705, de m515 en de m130. Alledrie hebben bijgedragen aan het resultaat.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-22T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.