3Com verliest minder dan verwacht

Producent van netwerkapparatuur 3Com noteert over het derde kwartaal minder verlies dan vooraf was verwacht. Maar het bedrijf zal volgend kwartaal nog niet in de plus eindigen.

Het nettoverlies bedroeg 236 miljoen dollar. Dat is tien miljoen dollar minder dan in het derde kwartaal van het vorige fiscale jaar. De omzet maakte een forse val, van 629,6 miljoen dollar vorig jaar naar 356 miljoen dollar nu. De analisten hadden een omzet verwacht van 365 miljoen dollar.
 
Bruce Claflin, de president-directeur van 3Com, is niet ontevreden over de cijfers. "Ondanks een slappe markt winnen we marktaandeel in de segmenten die belangrijk zijn voor onze toekomst", zo zei hij bij de presentatie van de cijfers.
 
3Com heeft een jaar achter de rug van forse bezuinigingen en massale ontslagen. De onderneming werd zwaar getroffen door de algehele economische malaise in de technologiesector. Bovendien slaagde 3Com er niet in om nieuwe markten aan te boren. In januari kondigde het nog een extra ontslagronde aan van vijfhonderd banen. Momenteel werken er nog 5500 mensen bij 3Com. Begin 2001 waren dat er nog twaalfduizend.
 
Al die ingrijpende reorganisaties hadden moeten leiden tot een terugkeer in de zwarte cijfers in het vierde kwartaal, maar Claflin kan nu al vertellen dat dat niet gaat lukken. Hij wil ook geen nieuwe beloftes maken over het moment waarop 3Com weer winst gaat maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-25T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.