Progress boekt kwart hogere winst

Progress Software, leverancier van e-businessoplossingen, zag over het afgelopen eerste kwartaal de nettowinst met een kwart stijgen naar 2,46 miljoen dollar.

Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg de nettowinst nog 1,98 miljoen dollar. De omzet steeg met 7 procent van 60,24 miljoen dollar naar 64,25 miljoen dollar. De omzetgroei werd deels tenietgedaan door de sterkere dollar over het afgelopen kwartaal. Bij constant gebleven valutakoersen zou de omzetgroei 9 procent hebben bedragen.
 
Ceo Joseph Alsop toonde zich in een toelichting op de cijfers met name tevreden over de prestaties van zijn Sonic Software dochterbedrijf, dat zich bezig houdt met e-business messaging software. Deze groeide over het afgelopen kwartaal met 150 procent.
 
Een jaar geleden werd Progress nog geconfronteerd met een winstval van 78 procent. Vooral de kwakkelende Amerikaanse economie en de relatief sterke dollar waren toen verantwoordelijk voor de slechte resultaten. Sindsdien probeert Progress zijn productenaanbod aantrekkelijker te maken voor een bredere groep zakelijke klanten, om zodoende zijn winstpotentie te kunnen verhogen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-27T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.