Juniper Networks geeft omzetwaarschuwing af

Juniper Networks, 's werelds tweede routerleverancier na Cisco, verwacht dat de omzet over het eerste kwartaal achterblijft bij de verwachtingen.

In januari ging Juniper er nog vanuit dat de omzet over het eerste kwartaal zou uitkomen tussen de 150 miljoen en 155 miljoen dollar. Maar inmiddels rekent de routerproducent op niet meer dan 120 miljoen tot 125 miljoen dollar. Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet van Juniper nog 332,1 miljoen dollar.
 
Juniper schrijft de tegenvallende verwachting toe aan 'het aanhoudend voorzichtige bestedingspatroon van service providers en telecombedrijven'. In de telecommarkt is nog steeds sprake van wijdverspreide reductie in ict-uitgaven, aldus het bedrijf.
 
Vorig jaar werd er nog vanuit gegaan dat Juniper redelijk immuun zou blijven voor de terugval in bestedingen in de telecommarkt, omdat er nog steeds sprake was van een toename van het internetverkeer. Maar de afgelopen maanden is gebleken dat de telecombedrijven en providers op alle vlakken bezuinigingen hebben doorgevoerd, ook op het terrein van internet-apparatuur en -onderdelen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-03-28T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.