Océ incasseert winstverlies op hogere omzet

Océ heeft over het afgelopen eerste kwartaal met 25,8 miljoen euro een 8 procent lagere nettowinst geboekt.

Het printer- en copierconcern zag de omzet, onder meer dankzij een aantal acquisities, met 3 procent toenemen naar 799 miljoen euro. Toch wist Océ over het eerste kwartaal minder printers en kopieerapparaten te verkopen dan over dezelfde periode vorig jaar.
 
De resultaten van Océ waren overeenkomstig de eerder uitgesproken verwachtingen. Over het eerste half jaar van 2002 verwacht het bedrijf dat de resultaten lager zullen uitvallen dan over dezelfde periode in 2001. Voor de tweede helft van dit jaar rekent Océ echter op een beter resultaat dan het jaar ervoor.
 
Het bedrijf kondigde eind vorig jaar een herstructurering aan. Over het afgelopen kwartaal zijn als gevolg daarvan bij het bedrijf circa tweehonderd banen verdwenen. Volgens Océ verloopt de herstructurering volgens plan, maar hebben de maatregelen nog geen directe invloed op het bedrijfsresultaat.
 
De resultaten per divisie wisselden sterk. Bij Production Printing Systems steeg de omzet met 6,2 procent naar 204 miljoen euro. Ook de divisie Wide Format Printing Systems wist een hogere omzet te behalen en wel met 6,2 procent naar 223 miljoen euro. Dit positieve resultaat is te danken aan de eerdere overname van Gretag Professional Imaging Division. De omzet van Document Printing Systems kwam 0,4 procent lager uit op 372 miljoen euro. Met name hier viel de verkoop van apparatuur, met uitzondering van de CPS7000 kleurenprinter, tegen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.