Motorola moet winstverwachting intrekken

Hoewel het eerder had gerekend op een terugkeer naar winstgevendheid in de tweede helft van 2002, gaat Motorola nu weer uit van een negatief jaarresultaat.

Dit blijkt uit een schriftelijke verklaring die het indiende bij de Amerikaanse beurswaakhond Sec. De reden voor de tegenvallende vooruitzichten is de 'onzekere omvang' van de speciale lasten, die door Motorola overigens niet verder worden gespecificeerd. Beleggingsanalisten wijzen erop dat Motorola er zo langzamerhand een gewoonte van maakt met eenmalige lasten op de proppen te komen. Bij de beleggers stuit deze handelswijze op een steeds groter verzet.
 
Het bedrijf heeft over de afgelopen vier maanden verliezen moeten incasseren. Maar het concern deelde onlangs mee dat er voor de tweede helft van dit jaar een terugkeer naar winst op het programma staat en dat deze ommezwaai voor een winstgevend 2002 zou zorgen.
 
Motorola is het afgelopen getroffen door de economische tegenwind, tegenvallende verkopen voor zijn halfgeleider- en telecominfrastructuurdivisies en ongelukkige beslissingen binnen zijn mobiele telefoon divisie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.