NTT verrast met overweldigend verlies

Het Japanse telecomconcern NTT heeft over het afgelopen boekjaar een verlies moeten incasseren van omgerekend circa 7,5 miljard euro.

Het verlies was verrassend veel groter dan verwacht en werd voor een belangrijk deel veroorzaakt door de afboeking van ruim twaalf miljard euro op deelnemingen in buitenlandse bedrijven. Onderdeel van de forse afboeking vormt NTT Docomo's 15 procents-belang in KPN Mobile. Aan deze deelneming kent het Japanse telecomconcern inmiddels een 88 procent lagere waarde toe dan de vier miljard euro die het er in 2000 voor op tafel legde.
 
Daarnaast was NTT gedwongen een omvangrijke reorganisatielast op te voeren, waardoor de totale last uitkwam op een bedrag van ongeveer zeventien miljard euro.
 
NTT's mobiele dochter NTT Docomo heeft eerder te kennen gegeven dat het zijn activiteiten in Europa fors wil uitbreiden. Op dit moment heeft het bedrijf naast een 15 procents-belang in KPN Mobile een 20 procents-belang in het Britse Hutchison. Nu wil NTT Docomo zijn vleugels ook uitslaan naar Frankrijk, Italië en Spanje.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-04T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.