Checkpoint presteert minder dan verwacht

Checkpoint Software Technologies, ontwikkelaar van internetbeveiligingssoftware, waarschuwt dat de resultaten over het eerste kwartaal tegenvallen.

Dat is volgens de Israëlische onderneming het gevolg van de aanhoudend tegenvallende technologiebestedingen door grote bedrijven. Checkpoint is niet de eerste in zijn branche die waarschuwt voor minder florissante cijfers. RSA Security en Sonic Wall gingen het bedrijf onlangs voor.
 
In januari verwachtte Checkpoint over het eerste kwartaal nog een omzet te kunnen noteren van 122,5 miljoen dollar. In werkelijkheid zal die omzet uitkomen tussen de 104 en 105 miljoen dollar. De onderneming heeft nieuwe verwachtingen voor de rest van het boekjaar uitgesproken. In het tweede en derde kwartaal verwacht Checkpoint een omzet- en winststijging van 5 tot 10 procent en in het vierde kwartaal zelfs van meer dan 10 procent.
 
Het bedrijf stelt nadrukkelijk dat de huidige spanningen en geweldsuitbarstingen in het Midden-Oosten geen enkel effect hebben op de Israëlische onderneming. Het hoofdkantoor van Checkpoint is namelijk gevestigd in het Amerikaanse Redwood City. De officiële kwartaalcijfers zal de onderneming op 23 april presenteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.