Compuware haalt verwachte omzet niet

Compuware kondigde aan dat de omzet over het vierde kwartaal uitkomt op een bedrag van 400 à 408 miljoen dollar, veel minder dan analisten verwachtten.

Compuware verwacht dat de omzet uit de verkoop van nieuwe softwarelicenties zal liggen tussen 105 en 107 miljoen dollar en de verwachte omzet uit onderhoud zal 106 à 107 miljoen dollar bedragen. De omzet van de Compuware-divisie Professional Services wordt geraamd op 193 tot 195 miljoen dollar. Opgeteld komt dat op een kwartaalomzet van om en nabij de 405 miljoen dollar. De analisten van Wall Street rekenden voor het op 31 maart afgesloten kwartaal op een omzet van 445 miljoen dollar.
 
Het bedrijf is van plan een eenmalige goodwill-afschrijving te doen van 323 miljoen dollar en maakte bekend dat de kosten vóór belastingen van de eerder aangekondigde reorganisatie zullen liggen tussen 45 en 55 miljoen dollar. Met deze herstructurering verwacht Compuware de jaarlijkse kosten met ongeveer 200 tot 240 miljoen dollar te kunnen terugdringen.
 
De software- en dienstenleverancier zal de definitieve cijfers van het vierde kwartaal en van boekjaar 2002 bekendmaken op dinsdag 7 mei 2002.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.