i2 teleurgesteld over kwartaalresultaten

Hoewel scm-specialist i2 Technologies de verwachte pro-forma inkomsten over het eerste kwartaal wel lijkt te kunnen halen, valt de omzet enorm tegen.

Zoals het er nu uitziet, zal de omzet over het eerste kwartaal uitkomen tussen de 165 en 170 miljoen dollar. Dat betekent maar liefst 52 procent minder dan een jaar geleden. Wel is het beter dan de cijfers over het vierde kwartaal van het vorige boekjaar.
 
De verkoop van licenties leverde in het eerste kwartaal 57 tot 60 miljoen dollar op. Dat is 70 procent minder dan in het eerste kwartaal van 2001 en ongeveer 17 procent minder dan in het vierde kwartaal van 2001, toen i2 de verkoop van softwarelicenties licht zag toenemen tot 72,7 miljoen dollar.
 
I2's grootste concurrenten in de markt van het 'supply chain management' (scm), SAP en Manugistics Group, presteren in verhouding veel beter. Zo zag het Duitse SAP de inkomsten uit licentieverkopen met slechts 2 procent dalen. En Manugistics voelde weliswaar de pijn van tegenvallende verkopen van scm-software, maar door een verschuiving naar de markt van prijsoptimalisatie-software wist het zijn omzet aardig op peil te houden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-05T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.