CA rekent op behalen omzetdoelstelling

Computer Associates koerst aan op zijn zesde kwartaalverlies op rij. Toch denkt het bedrijf zijn omzetdoelstelling over het eerste kwartaal te kunnen waarmaken.

Volgens de Amerikaanse softwareproducent komt de omzet uit op 770 miljoen dollar, een aanzienlijke toename vergeleken met de 733 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Maar onderaan de streep wordt het nettoresultaat onderuit gehaald door met name acquisitie-gerelateerde kosten. Deze komen uit rond de 238 miljoen dollar.
 
Zonder deze kosten zou Computer Associates een kleiner verlies lijden dan de vier tot vijf dollarcent per aandeel die het bedrijf onlangs nog prognotiseerde. Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog 71 dollarcent per aandeel, ofwel 410 miljoen dollar.
 
CA was door zijn gunstige omzetverwachtingen, een van de weinig technologiefondsen die niet te lijden had onder de winstwaarschuwing van IBM. De koers steeg met 4 procent naar 20,73 dollar per aandeel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-09T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.