RIM gaat uit van fors lagere resultaten

Het Canadese Research in Motion (RIM), maker van de draadloze BlackBerry-apparatuur, heeft zijn omzet- en winstverwachtingen naar beneden bijgesteld.

RIM, dat in de handheld-markt een hevig gevecht levert met directe concurrenten Palm en Handspring, verwacht over het eerste fiscaal kwartaal en verlies van 18 tot 22 dollarcent per aandeel. Eerder rekende het bedrijf nog op een verlies van tien tot twaalf dollarcent per aandeel. De omzet komt volgens de laatste prognose uit op zeventig miljoen dollar, terwijl eerder was gerekend op een bedrag tussen de 75 en tachtig miljoen dollar.
 
Een van de redenen voor de tegenvallende resultaatverwachtingen, is dat steeds meer, met name Europese, telecomconcerns de lancering van BlackBerry-services uitstellen. RIM is qua winstgevendheid sterk afhankelijk van de omzet die via de BlackBerry-abonneeservices worden gegenereerd.
 
Toch heeft RIM tot dusverre niet te klagen over de populariteit van Blackberry. Over het afgelopen kwartaal steeg het aantal abonnees opnieuw met 11 procent van 289 duizend naar 321 duizend.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-10T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.