Hogere winst Infosys door hogere verkoop

De Indiase softwareleverancier Infosys heeft over het afgelopen fiscaal vierde kwartaal een 15 procent hogere nettowinst geboekt.

De nettowinst groeide naar ruim 41 miljoen euro, terwijl de omzet met 23 procent toenam naar 134 miljoen euro. Over het hele boekjaar steeg de nettowinst van Infosys met 28 procent naar 158 miljoen euro op een omzet van 513 miljoen euro, 37 procent meer dan over het jaar ervoor.
 
Infosys, de tweede softwareproducent van India, kreeg te maken met terugval van 4,8 procent van zijn softwarevergoedingen. Maar het wist dit verlies goed te maken door een toename in de verkoop van zijn softwareproducten van 6,1 procent.
 
Voor dit boekjaar voorspelt Infosys een verdere toename van de omzet met circa 15 procent. Maar het bedrijf verwacht tevens dat de (prijs)concurrentie wereldwijd verder zal toenemen. De hogere omzet zal dan ook moeten komen uit de verkoop van meer softwareproducten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.