Voorlopige cijfers Landis kleuren dieprood

Automatiseerder Landis is het afgelopen jaar, zoals de verwachting was, diep in de rode cijfers gedoken.

Dit blijkt uit de voorlopige cijfers over 2001, die vandaag, na herhaalde keren uitstel, werden gepubliceerd. Landis incasseerde een nettoverlies van 52 miljoen euro op een omzet van 695 miljoen euro. In 2000 boekte het bedrijf nog een nettowinst van 24,7 miljoen euro op een omzet van 667 miljoen euro.
 
Het verlies werd voor een deel veroorzaakt door incidentele lasten ter hoogte van 34 miljoen euro. Hoe penibel de situatie voor Landis is, blijkt uit de snel afkalvende vermogenspositie. Deze bedraagt nu 24,4 miljoen euro, terwijl die in 2000 nog 64,4 miljoen euro was. De banken beschouwen het eigen vermogen van Landis inmiddels als onvoldoende. Vandaar dat deze de lopende financieringsovereenkomst hebben opgezegd. Eind vorig jaar had Landis voor 146 miljoen euro aan leningen uitstaan.
 
De automatiseerder onderhandelt op dit moment nog steeds met de banken over een overbruggingskrediet. Vandaar dat het bedrijf nog geen definitieve jaarcijfers naar buiten kan brengen. Ook over de eventuele overname van de distributietak Business Partner bestaat nog geen duidelijkheid, hoewel er wel een gegadigde in de markt zou zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-11T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.