Network Associates boekt mooie cijfers

Network Associates (NAI) heeft de voorspellingen voor het eerste kwartaal overtroffen en zijn winst- en omzetverwachting verhoogd.

Over het eerste kwartaal boekte de maker van beveiligingssoftware een nettowinst van 15,7 miljoen dollar, bij een omzet van 220,7 miljoen dollar. Een jaar eerder was er sprake van een nettoverlies van 47 miljoen dollar, bij een omzet van 168,5 miljoen dollar. Volgens het bedrijf is de algehele economische tendens nog steeds niet erg positief, maar is - juist in deze onzekere tijden - de vraag naar beveiliging toch vrij groot. En zodra de it-bestedingen omhoog gaan, zal er nog extra geld aan beveiliging worden uitgegeven.
 
Over het tweede kwartaal verwacht NAI een omzet van 210 tot 220 miljoen dollar. Dit jaar verwacht het bedrijf dat vooral de overheden veel geld gaan besteden aan it-beveiliging, zowel in de VS als in Europa. Daar is volgens NAI namelijk nog een enorme inhaalslag nodig.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-12T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.