Yahoo boekt zesde kwartaalverlies

Internetbedrijf Yahoo presenteerde deze week zijn zesde opeenvolgende kwartaalverlies, maar stelt de omzetverwachting voor dit jaar naar boven bij.

Over het eerste kwartaal 2002 boekte Yahoo een nettoverlies van 53,6 miljoen dollar, terwijl dat een jaar eerder nog maar 11,5 miljoen dollar bedroeg. In het voorbije kwartaal heeft het internetbedrijf wel een kostenpost van 64,1 miljoen dollar afgeboekt, veroorzaakt door nieuwe boekhoudregels en een waardevermindering van een deel van de activa.
 
De omzet steeg met 7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal 2001, van 180,2 miljoen dollar naar 192,7 miljoen dollar. Die omzetstijging kan vooral worden toegeschreven aan de online-vacaturesite Hotjobs.com, die Yahoo in februari overnam. Die acquisitie is ook de reden waarom Yahoo de omzetverwachting voor 2002 fors heeft verhoogd. Het bedrijf verwacht nu een jaaromzet tussen de 870 en 910 miljoen dollar. Eerder ging het uit van een omzet tussen 750 en 800 miljoen dollar.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-12T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.