Nettoverlies UPC over 2001 ruim verdubbeld

Kabelbedrijf UPC heeft over 2001 een nettoverlies geboekt van 4,4 miljard euro, waar het een jaar eerder een verlies van twee miljard euro noteerde.

Op 2 april kwam UPC al met ongecontroleerde en onvolledige cijfers. De cijfers zijn nu wel gecontroleerd en UPC kan nu een resultaat tonen. De kabelaar heeft de cijfers vrijdag bij de Amerikaanse beurstoezichthouder SEC gedeponeerd. De totale omzet over het afgelopen jaar beliep 1,4 miljard euro, overeenkomstig de eerder gepresenteerde cijfers. Het hoge nettoverlies is volgens UPC vooral te wijten aan eenmalige lasten, zoals reorganisatiekosten en afschrijvingen.
 
UPC had de publicatie van de cijfers uitgesteld vanwege een geschil met de accountant over de manier van boekhouden. De boekhoudmethodes liggen in de VS sinds het Enron-schandaal flink onder vuur, zodat alle beursgenoteerde bedrijven zeer alert zijn op de juiste aanpak. Begin april besloot het bedrijf toch alvast wat cijfers te publiceren, waar toen nog geen handtekening van de accountant onder stond.
 
Grootste verliespost voor UPC is een extra afwaardering op de bezittingen. Omdat in de Verenigde Staten nieuwe boekhoudkundige regels gelden, moeten bedrijven elk jaar hun bezittingen herwaarderen naar de actuele waarde. Dat kostte de kabelaar het afgelopen jaar 1,5 miljard euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-15T00:00:00.000Z Jeroen Bezem
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.