TI rekent op terugkeer naar winst

Texas Instruments (TI) heeft voor het vierde kwartaal op rij verlies geleden. Toch rekent de chipproducent erop dat het over het huidige kwartaal weer winst gaat maken.

Het verlies over het afgelopen eerste kwartaal bedroeg 38 miljoen dollar, vergeleken met een nettowinst van 230 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. De omzet viel met 28 procent terug naar 1,83 miljard dollar, terwijl deze over dezelfde periode vorig jaar nog 2,53 miljard dollar bedroeg.
 
Over het huidige, tweede kwartaal verwacht TI weer uit het rood te komen met een winst van vijf dollarcent per aandeel op een omzet van twee miljard dollar. Die optimistische verwachting is een afgeleide van de gestegen orderportefeuille naar 1,54 miljard dollar, 2 procent meer dan over dezelfde periode vorig jaar.
 
De draadloze chipdivisie deed het binnen Texas Instruments het afgelopen jaar het best. Hier steeg de omzet met 12 procent. Ook de divisie voor digital signal processors (dsp's) wist opnieuw te scoren met een omzetwinst van 9 procent. Daar stond tegenover dat de omzet uit de belangrijkste divisie, die voor computerchips, met 30 procent daalde.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.