Newconomy weet verliezen te beperken

Newconomy heeft over het afgelopen eerste kwartaal het verlies weten terug te dringen naar 68 duizend euro.

Over dezelfde periode vorig jaar bedroeg het verlies nog 6,7 miljoen euro. De internetinvesteerder wist verder zijn eigen vermogen op te krikken naar 5,7 miljoen euro.
 
De verbeterde resultaten zijn onder meer het gevolg van de stroomlijning van de investeringsportefeuille. Volgens Newconomy is bij een aantal van de negentien deelnemingen een voorzichtig herstel te bespeuren. Dit herstel is vooral te zien bij het beursgenoteerde Tie. De internetinvesteerder wist daardoor uit zijn venture-activiteiten een positief resultaat van meer dan 0,2 miljoen euro te slepen.
 
Newconomy is positief over de vooruitzichten op de middellange termijn en baseert dat optimisme onder andere op een terugloop van de operationele kosten en de verbeterde financiële positie als gevolg van de eerder doorgevoerde herfinanciering. Op dit moment zijn de bankschulden verleden tijd en beschikt de onderneming bovendien over een ongebruikte kredietreserve van ongeveer vijf miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-16T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.