Intel boekt hogere omzet en winstgroei

Intel lijkt de moeizame tijden achter zich te hebben laten. Over het eerste kwartaal boekte de chipgigant voor het eerst in vier kwartalen een hogere omzet en een sterke toename van de nettowinst.

Die winstgroei van 93 procent lijkt op het eerste gezicht spectaculair, maar heeft vooral te maken met een gewijzigde boekhoudmethode. De omzetontwikkeling geeft een realistischer beeld van de gezondheidssituatie waarin Intel verkeert. Ook hier wist de chipgigant een groei te realiseren, al was het met een bescheiden 2 procent naar 6,78 miljard dollar.
 
De enigszins geflatteerde nettowinst van Intel kwam uit op 936 miljoen dollar, vergeleken met 484 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. Daarbij moet worden meegewogen dat over het afgelopen kwartaal, volgens de nieuwe boekhoudmethode van Intel, geen kosten amortisatie en goodwill-lasten zijn meegenomen. Toch geven de cijfers de chipsector hoop, omdat Intel over het afgelopen jaar nog een 88 procent lagere winst moest incasseren.
 
Voor de rest van het jaar verwacht Intel de winstmarges vast te kunnen houden en de omzet verder op te kunnen schroeven, onder andere door een stijging van de gemiddelde chipprijs.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.