Motorola weet verliezen te beperken

Motorola heeft over het eerste kwartaal een kleiner nettoverlies gerealiseerd, ondanks een terugval van de omzet met 22 procent.

De producent van chips en mobiele telefoons kwam uit op een kwartaalverlies van 449 miljoen dollar, tegenover 533 miljoen dollar over dezelfde periode vorig jaar. In het kwartaalresultaat is een last verwerkt van 275 miljoen dollar voor de afwaardering op bezittingen en investeringsverliezen. Zonder deze extra kostenposten zou het verlies van Motorola zijn uitgekomen op 174 miljoen dollar.
 
Met zijn nettoresultaten wist Motorola de analisten enigszins te verrassen. Zij hadden weinig vertrouwen in het ict-fonds dat de afgelopen maanden volop de wind tegen had door de economische teruggang en de aanhoudend zwakke vraag in de markt voor halfgeleiders en telecomapparatuur. Die tegenvallende marktcondities kwamen tot uiting in de omzet die terugviel van 7,68 miljard dollar over het eerste kwartaal van 2001 naar 6,02 miljard dollar over het afgelopen kwartaal.
 
Motorola zet echter zwaar in op kostenbesparingen, om ondanks de aanhoudende druk op de omzetten toch een hogere marge te kunnen behalen. Tegen het einde van dit jaar zullen er bij het concern naar alle waarschijnlijkheid 50 duizend mensen minder werken dan in het jaar 2000.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-17T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.