IBM komt eerdere winstwaarschuwing na

IBM heeft over het afgelopen eerste kwartaal een 32 procent lagere winst geboekt op een 12 procent lagere omzet.

De nettowinst van IBM kwam uit op 1,19 miljard dollar, vergeleken met 1,75 miljard dollar over dezelfde periode vorig jaar. De kwartaalomzet viel terug van 21,04 naar 18,55 miljard dollar.
 
Ondanks deze tegenvallende cijfers, maakte IBM op Wall Street toch een koerssprong. Reden daarvoor was dat het concern verwacht dat de resultaten zich over de komende kwartalen zullen stabiliseren. Met andere woorden: IBM heeft volgens eigen zeggen het ergste achter de rug.
 
Toch klinken de cijfers over het afgelopen kwartaal niet erg bemoedigend. Zo daalde de omzet uit hardware wereldwijd met 25 procent. De softwaresector moest het met een 1 procent lagere omzet doen. En zelfs IBM's paradepaardje, de servicetak, wist geen potten te breken en daalde met 3 procent.
 
IBM vertrouwt er nu op dat de zaken er niet slechter op worden en dat het tegen medio dit jaar de opgaande lijn weer krijgt te pakken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2002-04-18T00:00:00.000Z Marten Dijkstra
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.